ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

    Η Κασσάνδρα είναι ένας τόπος ευλογημένος, ένα κομμάτι της πανέμορφης Χαλκιδικής, ένας επίγειος παράδεισος. Οι χρυσαφένιες οι αμμουδιές της, οι γραφικοί κολπίσκοι της, τα αριστοκρατικά αρχοντικά σπίτια, τα περίτεχνα χειροποίητα υφαντά, η ξεχωριστή τοπική κουζίνα και το κρασί της, οι αρχαίοι θρύλοι και τα δημοτικά τραγούδια, τα πανηγύρια και οι γιορτές συνθέτουν την 2.500 χρόνων ιστορία της.
    Ο σημερινός Δήμος της Κασσάνδρας όπως προβλέπεται στον σχεδιασμό του "Καλλικράτη" περιλαμβάνει στα όριά του τα 14 Δημοτικά Διαμερίσματα : Κασσάνδρειας (έδρα του Δήμου), Νέας Φώκαιας, Αθύτου, Καλλιθέας, Κρυοπηγής, Κασσανδρινού, Φούρκας, Καλάνδρας, Χανιώτης, Αγίας Παρασκευής, Νέας Σκιώνης, Παλιουρίου, Πευκοχωρίου, Πολύχρονου και πολλούς  οικισμούς, ανάμεσα σ' αυτούς και της Σίβηρης, όπου το καλοκαίρι χτυπά η καρδιά του φεστιβάλ Κασσάνδρας.
    Η έκταση του νέου Δήμου είναι 333.68 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του 16.672 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011.
    Η Κασσάνδρα αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό διακοπών. Εμείς, θέλοντας να προβάλουμε τις ομορφιές της και να ενημερώσουμε τους επισκέπτες πολύπλευρα, δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα www.kassandra-halkidiki.gr με μεράκι και αγάπη για τον τόπο μας. Πανοραμικές φωτογραφίες, αεροφωτογραφίες και παλιές φωτογραφίες από τις ασχολίες και την καθημερινή ζωή των κατοίκων πλαισιώνουν την ιστοσελίδα. Δείτε τις PHOTO GALLERIES που ανανεώνονται συχνά με νέες φωτογραφίες και διαβάστε τα άρθρα σχετικά με τα τοπικά έθιμα και τίς αρχαιολογικές ανασκαφές. Στον ιστότοπο περιέχονται έγκυρες πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία, τα οποία προέρχονται από ειδικούς επιστήμονες-ιστορικούς & αρχαιολόγους. Η αναφορά στις επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες είναι ιδιαίτερα επιλεκτική. Στόχος μας είναι η πολύπλευρη ενημέρωση ώστε η διαμονή του επισκέπτη στην Κασσάνδρα να μείνει αξέχαστη !